Followers

Wednesday, September 14, 2011

Siapa Punahsihat PM?

"GST akan dilaksanakan selepas Pilihanraya ke 13," kata PM.

Siapa punahsihat PM? Masih mampu BN menjadi kerajaan selepas PRU ke 13? Melepaskan anak panah bukan pada masanya.

Wrong timing again Mr. Prime Minister.

6 comments:

Anonymous said...

Datin Sri Rosmah?

YB Raz said...

siapalah yang punya idea ni..takkan DS Najib pun dah mengigau macam PakLah..baik lepas ni cakap je semua cukai akan dinaikkan hahahaha.

Anonymous said...

teringin nk tahu jumlah keseluruhan cukai yg dikutip kerajaan dlm apa2 perkara di Malaysia ini sehingga GST ni memang pasti akan membebankan rakyat yg brpendapatn sederhana..sekian

Jiwa Paradox said...

SALAM PERJUANGAN...

mohon untuk pautkan link blog sesama kita...

alamijiwaparadox.blogspot.com

terima kasih

mae1000 said...

Politician harus tahu bukan setiap apa yang dipelajari dalam Text Book itu bagus untuk dilaksanakan. Mentang-mentang subjek GST tu diajar dalam universiti-universiti tersohor, tidak semstinya ia bagus untuk rakyat. Ia bagus untuk tujuan akademik semata-mata, untuk melatih minda, tapi tidak sesuai dilaksanakan. Dalam akademik, mana ada diajar 'sesuai' atau 'tidak sesuai'. Politician janganlah tunduk dibawah ahli akademik. Banyak hal akademik tidak berpijak dibumi nyata. Satu lagi, GST menyebabkan terlalu banyak catitan dibuat oleh kerani-kerani yang terlibat. Ia hanya membuang masa peniaga, tidak produktif.

Wake UP! said...

Salam Bro. Keputusan memansuhkan ISA tu memang berita menggembirakan bagi pengkhianat negara.

Sekaligus membuktikan PM akan buat apa saja untuk dapatkan undi Cina.

Apakah BN ingin hilang undi Melayu?