Followers

Sunday, December 16, 2012

Ma'Lims'sia

Pemerintahan Lim Kit Siang sudah menjangkau 46 tahun, lagi empat tahun akan menyamai rekod Ratu Elizabeth. Beliau masih terpilih sebagai Penasihat Parti, mungkin sama taraf dengan 'Minister Mentor' andainya Lim Guan Eng jadi PM.

Dalam penjenamaan semula DAP yang terkenal sebagai chauvinist, mereka cuba meyakinkan Melayu dan India bahawa DAP parti semua kaum. Mereka bawa masuk Aspan Alias dan Sakmongkol dalam usaha mereka itu. 

Pemilihan semalam menunjukkan bahawa Melayu adalah third class member dalam DAP. Singh dan India mempunyai wakilnya, tetapi lapan calon Melayu bertanding untuk kerusi CEC kalah teruk. Karpal Singh dan anaknya Gobind terpilih dengan masing-masing mendapat 1411 undi dan 1197 undi. Sementara suara kaum India diwakili oleh M.Kula mendapat sebanya 984 undi. Di bawah adalah senarai calon Melayu dan undi yang mereka dapat:

1. Ariffin SM Omar           -     348  undi
2. Ahmad Ton                   -     347  undi
3. Zairil Khir Johari            -     305  undi
4. Zulkifli Mohd Noor        -     216  undi
5. Tengku Zulpuri               -     121  undi
6. Sulaiman OP S Ibrahim  -       93  undi  
7. Roseli Abd Ghani           -       39  undi
8. Harun Ahmad                 -      28   undi Pakai semantik apapun, DAP adalah parti kaum Cina dan  hanya mengutamakan kepentingan kaum Cina.

Kesimpulan dari pemilihan di atas, Dinasti Lim adalah tunggak DAP sejak mula tertubuhnya parti itu dan hinggalah mereka mati. DAP yang menentang apa saja establishment yang pro Melayu berhajat sangat untuk mengubah kedudukan hak istimewa Orang-orang Melayu, Raja-raja Melayu, kedudukan agama Islam boleh memikirkan nama baru Malaysia jika mereka berkuasa. 

Seorang dungu dari DAP pernah mencadangkan bendera Malaysia patut ditukar. Nama Malaysia patut ditukar kerana ada nama 'Malay' sebelum 'sia'.

Mungkin Malaysia sesuai ditukar kepada 'Malimssia' sempena nama penemu dinastinya, Lim Kit Siang.

Syabas Melayu yang menyokong DAP. Anda adalah 'Kitol Moden.'


2 comments:

Anonymous said...

They appointed 2 Malay to CEC. And the appointees are no surprise. Of course those who can be controlled by the Lims.

I hope rational minded Malays in DAP now realized that their platform always is not DAP.

DAP with their sizeable core of Chinese will never want to be led by other races especially the Malays.

They never practice what they preach. Moderation, multiracialism, and all other progressive slogans are just a camourflage for their racism, chauvinism and Chinese supremacy agenda.

Malays in DAP should quit en masse and find another platforms for their struggle. It doesn't have to be UMNO/PAS/PKR.

NearlySupportingDAP

Anonymous said...

Bro,
Orang Melayu dalam DAP adalah spy kepada semua Melayu, kalau ada sesuatu yang boleh menggugat kedudukkan Melayu, agen Melayu dalam DAP inilah yang pertama akan salurkan maklumat kepada semua orang Melayu. Itu sebabnya perlu ada Melayu yang sertai DAP.